Nu känns det i luften att våren är på väg till Frövi. Det kommer säkert dröja länge innan den verkligen är här,men nu smälter snön sakta med säkert, solen har börjat värma, fåglarna har börjat kvittra. Det är ljusare på morgonen och det märker även våra sköldpaddor. Några av våra vuxna sköldpaddor är morgonpigga och man kan höra dem gå omkring och vänta på att det ska bli morgon och dags för mat.

När vi tittar ut ser vi att sköldpaddshagarna ute är fulla med snö, så det kommer dröja länge än innan det blir dags för sköldpaddorna att få vara ute. Jag håller tummarna att snön ska försvinna någolunda fort, att gräset ska få växa sig grönt och solen ska värma så att våren/sommaren kommer snart :)

I burarna är det ganska lugnt. Rasmus är inte riktigt i form så han bryr sig inte om sina honor annat än att de är trevliga att sola tillsammans med. Vi hoppas på att han ska repa sig och bli lite mer fart på.

I andra buren är det också lugnt eftersom de inte har någon hane som uppvaktar dem och vaktar sin familj. En ny hane kommer att flytta in hos dem lite senare när vi har haft tid och möjlighet att åka till Borås och hämta hem honom. Han är noga utvald och kommer förhoppningsvis trivas bra tillsammans med honorna.

Sköldpaddsungarna är lite olika aktiva. Bland de minsta så är det ganska många som har grävt ner sig och självdvalat, så i den buren är det ganska lugnt. Bland de större är det mer fart. Där är det pigga efter att ha dvalat i vinter. Det klättras, solas, äts hela dagarna.

Ja nu har jag inte så mycket mer att berätta om våra sköldpaddor för tillfället.

 

8 mar 2013