Nu har alla sköldpaddor varit vakna lite över en vecka. De har kommit igång med maten riktigt bra och ligger ofta och njuter under sina värmelampor. Känns skönt att ha dem vakna igen, att få se att de mår bra.

Lillan har det blivit riktigt mycket fart på, hon var lite seg i starten. I höstas när hon flyttade hit var hon helt passiv och ville inte ens äta så för henne verkar dvalan ha gjort underverk. Hon umgås mycket med de andra sköldpaddorna, sover tillsammans, solar tillsammans osv. Hennes skadade öga verkar inte påverka henne, till min stora glädje.

Rasmus är däremot väldigt passiv och verkar inte ha det minsta lust att jaga och uppvakta några honor ännu. Men han äter glatt iallafall, och solar mycket. Vi får se om han kommer igång.

Tomheten efter August är stor fortfarande hos oss, men jag tror att familjen enats om ett beslut om att det kommer att flytta hit en ny hane till buren där August bodde. Där går idag 5 honor, som säkert skulle gilla att få sällskap av en trevlig hane. När han kommer flytta hit får vi se.

 

21 feb 2013